ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ  

Η εφαρμογή ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΙΧΝΩΝ GPS τρέχει σε ταμπλέτα* με ενσωματωμένο GPS,  κάμερα και λειτουργικό ANDROID, και δημιουργεί ένα πολυ-εργαλείο, με τις ακόλουθες ικανότητες:

 • Προβάλει τους δορυφόρους που υποστηρίζει, προβάλει, και καταγράφει τα ίχνη του GPS σε κατάσταση ‘SERVICE’, συλλέγει τοπογραφικά δεδομένα, και χαρτογραφεί, χρησιμοποιώντας πολύγωνα, γραμμές και σημεία.
 • Παίρνει γεω-αναφερμένες φωτογραφίες με μαρκαρισμένα  μηνύματα, προβάλει,  διαγράφει φωτογραφίες, δείκτες φωτογραφιών, διορθώνει μαρκαρισμένα μηνύματα.
 • Εισάγει αρχεία ορθο-φωτοχαρτών, γεω-αναφερμένων χαρτών, και γραμμών μορφής DXF για αυτοψίες, και ελέγχους πεδίου.
 • Τα αρχεία εικόνας και οι χάρτες επεξεργάζονται από το πρόγραμμα Cut Map Tiles της Land Data [1]. Tο πρόγραμμα αυτό δημιουργεί πλακίδια διαστάσεων (256 Χ 256) pixels, κατάλληλο για γρήγορο ζουμ και παν για κινητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές, σε μορφή mbtiles.
 • Συλλογή δεδομένων, αγγίζοντας την ταμπλέτα με ειδική γραφίδα και μαρκάρισμα μηνυμάτων
 • Οδικοί Χάρτες Mapsforge της OpenStreetMap με .map αρχείο εισόδου για offline πλοήγηση.
 • Online xρήση δεδομένων: Γεω-αναφερμένες εικόνες της Google maps, και διαφόρων σταθμών που προσφέρουν  Web Map Services (WMS). (Πχ Ορθο-φωτοχάρτες της ΕΚΧΑ).  Τα δεδομένα κατεβάζονται, επεξεργάζονται, και αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση.
 • Offline xρήση δεδομένων:  Οδικοί χάρτες Mapsforge της OpenStreetMap, και δεδομένα Online που έχουν αποθηκευθεί στο παρελθόν σε μορφή mbtiles για μελλοντική χρήση. (Πχ.  Ορθο-φωτοχάρτες της ΕΚΧΑ).
 • Κατεβάζει και ανεβάζει δεδομένα σε μορφή  GPX, KML, και Facebook

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ IΧΝΩΝ GPS.

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΕΩΑΝΑΦΕΡΜΕΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Αν είστε πεζοπόρος, ορειβάτης, ή το επάγγελμά σας περιλαμβάνει εργασίες πεδίου, τότε η φωτογραφική μηχανή και το GPS είναι απαραίτητος εξοπλισμός για εσάς, και είναι πιθανό να είστε στην αγορά για να αντικαταστήσετε ή ακόμα και να αγοράσετε αυτό τον εξοπλισμό για πρώτη φορά. Σε αυτή την περίπτωση αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η εμπειρία του παρελθόντος να χρησιμοποιείτε αυτά τα εργαλεία και οι τελευταίες εξελίξεις στις αγορές, όπου τα νέα είναι συναρπαστικά για τις κινητές συσκευές, τις ταμπλέτες και τα έξυπνα τηλέφωνα.  Πολλοί κατασκευαστές εξοπλισμού παράγουν ταμπλέτες* με ενσωματωμένο GPS της ιδίας αν όχι καλύτερης ποιότητας από τις ανεξάρτητες συσκευές  GPS, καθώς και κάμερες υψηλής ανάλυσης.

Αυτές οι ταμπλέτες μπορούν να λάβουν εξαιρετικής  ποιότητας φωτογραφίες με λίγη εκπαίδευση του χειριστή, αλλά το ενσωματωμένο GPS χρειάζεται την ανάπτυξη  εφαρμογής για να προσφέρουν αξιόπιστη χρήση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΙΧΝΩΝ GPS

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι κινητές συσκευές είναι το κέντρο της προσοχής πολλών προγραμματιστών που έχουν αναπτύξει εφαρμογές για την αξιοποίηση της κάμερας και του GPS. Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές τώρα, που επιτρέπουν ταμπλέτες με  το λειτουργικό σύστημα Android  να λειτουργούν με επιτυχία όπως το GPS. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η  LAND DATA Ltd να αναπτύξει το πρόγραμμα ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΙΧΝΩΝ GPS για  ταμπλέτες και έξυπνα τηλέφωνα των οποίων οι προδιαγραφές  δίδονται  στις SPECS με μια ματιά.

Το λογισμικό καταγράφει  τις διαδρομές ιχνών του GPS σε service mode, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ταμπλέτα σας για άλλα πράγματα, προβάλει αυτές τις διαδρομές  σε στρώματα χαρτών  Google maps, ή οδικούς χάρτες της περιοχής σας. Σας δίδει  τη δυνατότητα να παίρνετε γεω αναφερμένες φωτογραφίες, να τις ταξινομείτε σε ομάδες και κατηγορίες, να τις παρουσιάζετε σε καταλόγους, να δείχνετε τη θέση τους σε γραμμές και χάρτες, και σας επιτρέπει να επισυνάπτετε τα σχόλια και το κείμενο πάνω τους.

Το πρόγραμμα πινακοποιεί τις  διαδρομές των  ιχνών του GPS,  και τις φωτογραφίες που σχετίζονται με αυτές τις διαδρομές, τις ιδιότητές τους (μήκος διαδρομών, αριθμό  φωτογραφιών) και σας δίνει τη δυνατότητα να τα διαχειρίζεσθε, να τα στέλνετε με e-maill, ή να τα μετατρέπετε σε διάφορες μορφές

Επιπλέον, η ταμπλέτα  σας δίδει τη δυνατότητα να κατεβάζετε οnline data από την Google maps και WMS.  Ειδικότερα, τα δεδομένα των WMS μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία και να αποθηκευτούν σε μορφή mbtiles και να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά offline με την Mapsforge.

Τα αρχεία εικόνας προ επεξεργάζονται χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Cut map tiles της Land data που δημιουργεί πλακίδια διαστάσεων (256 Χ 256) pixels μορφής Mbtiles. Η οffline  χρήση της ταμπλέτας είναι ελκυστική, όταν η κακή τηλεφωνική κάλυψη λόγω συνθηκών εδάφους και η διαθεσιμότητα του εξοπλισμού κάνουν τη online χρήση δύσκολη.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ IΧΝΩΝ GPS.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΛΥΓΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΕΣ, ΣΗΜΕΙΑ, DXF ΣΥΝΔΕΣΗ

Η ταμπλέτα* είναι εφοδιασμένη με λογισμικό συλλογής δεδομένων, αγγίζοντας με κατάλληλη γραφίδα τα σημεία ενδιαφέροντος και παρακάμπτοντας τη χρήση του κέρσορα. Αυτό δημιουργεί πολύγωνα / γραμμές / σημεία μαρκαρισμένα με σχόλια, για την συντόμευση των εργασιών πεδίου. Τα δεδομένα αυτά προβάλλονται με τα χρώματα και τύπους γραμμών της επιλογής σας, και μπορούν να διορθωθούν ή να διαγραφούν.

 

Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τη ταμπλέτα για τη συλλογή δεδομένων ή ελέγχους επαλήθευσης πεδίου, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα στρώμα Google maps ή οδικούς χάρτες για τον εντοπισμό και την αναγνώριση των γραμμών σας στο έδαφος. Έτσι χρησιμοποιείτε για τις μετρήσεις την εμφανιζόμενη εικόνα και όχι την ακρίβεια του εντοπισμού της θέσης της μονάδας GPS της ταμπλέτας, οι οποίες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις μονάδες GPS υψηλής ακρίβειας. Ως εκ τούτου, η ακρίβεια της θέσης σας εξαρτάται από την ανάλυση της εικόνας σας, και κυρίως από το μέγεθος του pixel της εικόνας.

Η εφαρμογή ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΙΧΝΩΝ GPS χρησιμοποιείται για τη  συμπλήρωση τοπογραφικών διαγραμμάτων, κάθε είδους χαρτογραφικών υποβάθρων, για αυτοψίες ή ελέγχους επαλήθευσης πεδίου, απεικονίζονται Offline σε εισαγόμενα αρχεία ορθο-φωτοχαρτών ή Online σε αρχεία Google maps. Στη συνέχεια εξάγονται  σε μορφή GPX, KML, Facebook και DXF.

 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ IΧΝΩΝ GPS.

ΑΥΤΟΨΙΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΠΕΔΙΟΥ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΔΑΣΙΚΑ, DXF

Οι αυτοψίες και έλεγχοι επαλήθευσης πεδίου γίνονται αποτελεσματικά και οικονομικά με τη μεταφορά από το γραφείο όλων των απαραιτήτων στοιχείων του χάρτη (γραμμές – σημεία και  κείμενο, με τα χρώματά τους) στην ταμπλέτα και στη συνέχεια στο πεδίο, όπου λαμβάνει χώρα η επεξεργασία (προσθήκη και διαγραφή) των επιλεγμένων χαρακτηριστικών.

Ως εκ τούτου, η δυνατότητα να έχετε στο πεδίο, όλα τα στοιχεία του έργου στη κατάσταση που ευρίσκονται στο γραφείου σας με τα αρχικά τους χρώματα και είδη γραμμών, σε μια μικρή, μικρού βάρους φορητή μονάδα κάνει την ιδανική ταμπλέτα για αυτό το είδος της εργασίας. Προσθέστε σε αυτό, την ευκολία της λειτουργίας, μεγάλη μνήμη, και γρήγορους επεξεργαστές και έχετε την απάντηση στην αυξανόμενη δημοτικότητα της ταμπλέτας.

 

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

Η ακρίβεια των μετρήσεων – συλλογής νέων στοιχείων και ελέγχων, εξαρτάται από την ακρίβεια του ράστερ αρχείου και το μέγεθος του pixel.  Διότι η θέση ενός σημείου δίδεται από την θέση του pixel στο ράστερ αρχείο, και όχι την μέτρηση του GPS. Έτσι, αν το μέγεθος του pixel είναι 10 εκατοστά, τότε και η ακρίβεια των νέων πληροφοριών που εισάγονται από  το ράστερ αρχείο είναι 10 εκατοστά, εφόσον αναγνωρίζουμε ευκρινώς την λεπτομέρεια.  Επομένως η ταμπλέτα σου είναι τόσο καλή όσο και η ακρίβεια και το μέγεθος pixel του ράστερ αρχείου σου.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΙΧΝΩΝ GPS

 • Ταμπλέτα* εμπορίου (ANDROID** Rev 4.1.2 και πάνω), με τουλάχιστον 16 GB  μνήμη, τουλάχιστον 1 GB  RAM και να είναι εξοπλισμένη με GPS, κάμερα και αισθητήρες 3G  (προαιρετικά).
 • [1] Τα αρχεία εικόνας προ επεξεργάζονται με το πρόγραμμα Cut Map Tiles, της Land Data που δημιουργεί πλακίδια διαστάσεων (256 Χ 256) pixels μορφής Mbtiles. https://www.landdata.gr/cut-map-tiles-product-brief/?lang=el

Ένα πολύ-εργαλειο απαραίτητο για κάθε χρήστη ταμπλέτας* που χρησιμοποιεί ράστερ αρχεία (ορθο-φωτοχάρτες, διαγράμματα, χάρτες), και γραμμές (Interface  DXF) για μετρήσεις, ή συλλογή δεδομένων, αυτοψίες, ελέγχους πεδίου, ή συλλογή ιχνών GPS, κάθε ταξιδιώτη, ορειβάτη, πεζοπόρο, τοπογράφο, δασολόγο, ή επαγγελματία με παρεμφερή ειδικότητα. 

ΠΑΡΤΟ ΤΩΡΑ

Συνεχίστε την περιήγηση

Το παρόν υλικό είναι περιληπτικής φύσης, υπόκειται σε αλλαγές και προορίζεται για την παροχή γενικών πληροφοριών μόνο.  Λεπτομέρειες, και προδιαγραφές σχετικά με την χρήση των προγραμμάτων της  LAND DATA παρέχονται στα τεχνικά εγχειρίδια και είναι διαθέσιμα μέσω διαύλων πωλήσεων.

Copyright © September 2016  LAND DATA  Ltd.

ANDROID**, GOOGLE MAPS**  are registered trademarks of GOOGLE.

All rights reserved.