MY LUCAS

MY LUCAS – Data Collection & GPS Tracking Software

Το MY LUCAS είναι ένα πρόγραμμα που τρέχει σε ταμπλέτα με λειτουργικό σύστημα Android. Επιτρέπει στους χρήστες τη συλλογή δεδομένων, την παρακολούθηση GPS και πολλά άλλα!

Το MY LUCAS είναι το ιδανικό λογισμικό για ταμπλέτα  με το λειτουργικό σύστημα Android, για τη συλλογή δεδομένων του έργου LUCAS 2018, ή αν βρίσκεστε συνεχώς στο δρόμο. Σας επιτρέπει να κατεβάσετε και να ανεβάσετε φωτογραφίες, να αναζητήσετε χάρτες, να χρησιμοποιήσετε την παρακολούθηση GPS με τις κατάλληλες εικόνες με γεωγραφική αναφορά και πολύ περισσότερa! Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να επεξεργαστούν και να διατηρηθούν για περαιτέρω χρήση εκτός σύνδεσης μέσω μορφής πλακιδίων MB μαζί με το OpenStreetMap.

MY LUCAS – Λογισμικό Συλλογής Δεδομένων Πεδίου

Η Land Data  ανέπτυξε το λογισμικό συλλογής δεδομένων πεδίου MY LUCAS για έξυπνα τηλέφωνα και ταμπλέτες . Αυτό είναι ένα ποιοτικό εργαλείο που ασχολείται αποτελεσματικά με τα ίχνη του GPS  σας και δίνει επιλογές για ουσιαστικούς ελέγχους διασφάλισης ποιότητας και, γενικά, βελτιστοποιεί τις προσπάθειές σας.

Οι Βασικές λειτουργίες του My LUCAS

Το MY LUCAS είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη συλλογή δεδομένων του έργου LUCAS 2018.

Αυτές είναι οι βασικές λειτουργίες του προγράμματος

 • Προετοιμασία διαδρομής GPS.
 • Συλλογή δεδομένων των field documents
 • WAYPOINT
 • Αυτόματη προβολή εικόνων.
 • Ακριβής, γρήγορη και άνετη χρήση της κάμερας της ταμπλέτας
 • Διεπαφή με τον Navigator MapFactor
 • Γρήγορη μεταφορά των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί σε άλλα συστήματα (DMT).
 • Υπολογισμός των αποστάσεων και εμβαδών των διαφόρων plots.
 • Έλεγχοι ποιότητας όλων των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν, πριν από την αναχώρηση από κάθε σημείο, για να αποφευχθεί η μετάβαση στο ίδιο σημείο 2 φορές.
 • Αποθηκεύει τις μετρήσεις καθημερινά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προδιαγραφών.
 • Λήψη ηλεκτρονικών πληροφοριών, (γεωγραφικά αναφερόμενων χαρτών και εικόνων) από τους χάρτες Google.

Πως Εργάζεται

Το MY LUCAS παρουσιάζει ίχνη GPS, οδικούς χάρτες, εικόνες και φωτοχάρτες.  Στην περίπτωση φωτοχαρτών, τα αρχεία επεξεργάζονται εκ των προτέρων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Cut Map Tiles, της Land Data Ε.Π.Ε. Το αποτέλεσμα είναι μια δημιουργία πλακιδίων (256 x 256) ιχνοστοιχείων, διευκολύνοντας το γρήγορο ζουμ και παν στις ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να επεξεργαστούν και να αποθηκευτούν για περαιτέρω χρήση off line.

Το My LUCAS μπορεί να κατεβάσει, να επεξεργαστεί και να αποθηκεύσει εικόνες για μελλοντική χρήση off line. Οι φωτοχάρτες  επεξεργάζονται εκ των προτέρων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Cut  MapTiles, την γεννήτρια μορφών Mbtiles της Land Data Ε.Π.Ε .

Σχεδιασμός Διαδρομής

Το MY LUCAS επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει και να εμφανίζει ίχνη GPS. Παρομοίως, δείχνει διαφορετικές διαδρομές σε ένα συγκεκριμένο σημείο όταν χρειάζεται εναλλακτικές διαδρομές για να βελτιώνει την απόδοση και προετοιμασία του.

Για το λόγο αυτό, ο χρήστης θα χρειαστεί τo αποτέλεσμα της επεξεργασίας  των τελευταίων  δεδομένων του “MY LUCAS” με την εφαρμογή “CUT GPX”. Αυτό θα εξασφαλίσει, για παράδειγμα, ότι ο χρόνος που έχει σκοπό να επενδύσει σε μια κατηγορία εργασίας,  ή την μέτρηση ομάδος σημείων είναι επαρκής. Έτσι, ο χρήστης δεν θα επενδύσει καθόλου χρόνο σε επανεξέταση ενός σημείου για να ολοκληρωθεί η εργασία, ιδιαίτερα όταν τα σημεία απέχουν πολύ από τη βάση του παρατηρητή.

Φωτοχάρτες

Μπορείτε να τοποθετήσετε φωτοχάρτες σε επικάλυψη με οδικούς χάρτες της OpenStreetMap. Μπορείτε να τους ενεργοποιήσετε και απενεργοποιήσετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να εμφανίσετε φωτοχάρτες στο MY LUCAS, θα πρέπει να επεξεργαστείτε το raster αρχείο με το “CUT MAP TILES” και να το κόψετε σε πλακίδια χρησιμοποιώντας τη μορφή πλακιδίων MBtiles για γρήγορο ζουμ και παν.

Χρησιμοποίηση της Κάμερας

Η εγγραφή κάθε εικόνας έχει τον αριθμό του σημείου και τον τύπο του. Όταν ο χρήστης παίρνει τις φωτογραφίες, η κάμερα της ταμπλέτας παρέχει την αντίστοιχη εικόνα της τελευταίας καμπάνιας του MY LUCAS. Αυτό αποτρέπει  ή διορθώνει λάθη του τελευταίου έργου χωρίς να είναι απαραίτητο ο χρήστης να συμβουλεύεται το έντυπο έγγραφο εδάφους εφόσον αυτή η εικόνα υπάρχει στην ταμπλέτα. Οι φωτογραφίες που καταγράφηκαν αναφέρονται με γεωγραφική αναφορά και, ως αποτέλεσμα, η θέση τους στο MY LUCAS, εμφανίζεται χρησιμοποιώντας δείκτες εικόνας.

Συλλογή Δεδομένων Χρησιμοποιώντας  Ψηφιακές φόρμες

Τα δεδομένα συλλέγονται και αποθηκεύονται σε ψηφιακές φόρμες πεδίου, αντί για αναλογικές φόρμες πεδίου που χρησιμοποιούνται σήμερα, αποφεύγοντας σφάλματα και μειώνοντας τον χρόνο συλλογής δεδομένων.

LUCAS – Το Καλύτερο Εργαλείο Συλλογής Δεδομένων Πεδίου

Το λογισμικό MY LUCAS θα κάνει την εκστρατεία LUCAS 2018 μια πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική, πιο ακριβή και εξορθολογισμένη διαδικασία. Είναι μια απαραίτητη εφαρμογή για όσους συμμετέχουν στη συλλογή των σημείων και την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που συλλέγονται από τα σημεία. Η ενσωμάτωση των σύγχρονων τεχνικών χαρτογράφησης επιτρέπει στο χρήστη να έχει μια μεθοδική και ακριβή προσέγγιση κατά τη συλλογή δεδομένων, τα οποία στη συνέχεια αποθηκεύονται ηλεκτρονικά και διαχειρίζονται από την εφαρμογή. Το MY LUCAS, έχει ήδη επιτυχημένο ιστορικό από τη χρήση στην εκστρατεία του 2015 στην Ελλάδα και την Ιταλία και έχει την ικανότητα να αξιοποιεί αυτά τα αποτελέσματα στο μέλλον.

My LUCAS – Αναφορές

 1. https://landdata.gr/my-lucas-product-brief/?lang=el